Îţi poţi face acasă faimoasele batoane cu cocos, atât de îndrăgite de toată lumea. Mai mult, le poţi face cu ciocolată neagră şi fără zahăr, pentru o variantă mai sănătoasă. Îţi arătăm cum.

 

Ingrediente:

200 g nucă de cocos rasă
2 linguri ulei de cocos
125 ml smântână de cocos
1/4 linguriţă de sare
90 g sirop de orez de malţ
Glazura de ciocolată:
100 g ulei de cocos
120 g unt de cacao
80 ml sirop de arţar
100 g pudră de cacao

Mod de preparare:

Tapetează o tavă de chec cu ulei şi pune o foaie de copt pe fund şi margini. Pune în robotul de bucătărie nuca de cocos, smântâna de cocos, uleiul de cocos, sarea şi siropul de orez  până se combină. Pune amestecul în tavă şi presează-l bine, apoi dă-l la frigider sau congelator pentru 30 de minute.

Fă învelişul de ciocolată amestecând uleiul de cocos, untul de cacao şi siropul de arţar într-un bol deasupra unei cratiţe cu apă clocotindă. Adaugă apoi pudra de cacao şi amestecă bine să se combine. Ia tava şi toarnă glazura peste, apoi pune tava la frigider pentru minim 30 de minute.  Scoate din tavă şi taie în formă de batoane apoi serveşte. 

Sursa: https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/choc-coconut-bars-30714

Loading...