Un desert delicios şi sănătos, asta îţi iese atunci când combini ciocolata cu fulgi de ovăz.Prepară aceste batoane de ciocolată şi vei avea mereu câte o gustare pregătită pentru dimineţile grăbite în care nu ai timp să iei micul dejun.

Ingrediente:
250 de grame de unt la temperatura camerei
500 g zahăr brun
2 ouă mari
4 linguriţe de esenţă de vanilie
350 g ovăz
300 g făină
1 linguriţă sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
250 g lapte condensat
250 g ciocolată cu lapte

Încinge cuptorul la 180 de grade. Pregăteşte o tavă, tapetând-o cu unt şi făină.
Amestecă untul cu zahărul, adaugă ovăzul, sarea şi bicarbonatul de sodiu şi pune totul în tavă.
Într-o cratiţă, combină laptele condensat, ciocolata, 2 linguri de unt şi un praf de sare. Găteşte la foc mic până se topeşte ciocolata. Opreşte focul şi adaugă esenţa de vanilie. Pune totul peste crusta de ovăz. Apoi, pune restul ovăzului peste ciocolată. Pune la cuptor pentru 20 de minute până toată prăjitura devine aurie. Tai-o în pătrăţele de dimensiunile unui baton de ciocolată şi serveşte-o rece.

Sursa: delish.com

Loading...