Sunt atât de moi încât simţi cum ţi se topesc în gură. Iar prepararea lor este floare la ureche.

De ce ai nevoie pentru bezelele de casă

240 ml apă

2 pachete gelatină

420 g zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

Zahăr pudră, pentru decor

Modul de preparare al bezelelor de casă

Dizolvă gelatina în 120 ml de apă rece. Aşteaptă 5 minute, până când capătă o consistenţă vâscoasă.

Pune zahărul în restul de apă şi dă cratiţa pe foc mic, amestecând până se dilzolvă. Adaugă gelatina şi lasă să dea câteva clocote. Stinge focul şi aşteaptă până siropul ajunge la temperatura camerei.

Adaugă vanilia şi sarea şi mixează până se îngroaşă şi îţi triplează volumul. Presară zahăr pudră într-o tavă şi întinde bezeaua, nivelând-o. Dă-o la frigider pentru câteva ore, sau mai bine, peste noapte. Taie bezeaua cubuleţe şi dă-o prin zahăr pudră.

Bezele cu nucă şi gem

Bezele brăduţ

Desert rapid cu bezele

Sursa foto http://www.kitchenfrau.com

Loading...