Un desert delicios pe care ar trebui să-l serviţi cu mare drag tuturor invitaţilor voştri, dar şi apropiaţilor.

Ingrediente:
4 albuşuri
225 g zahăr
sare

Pentru sos:
200 g căpşuni congelate
40 g zahăr
1 plic gelatin

Mod de preparare:

Mixezi albuşurile. Pui un praf de sare şi baţi până se întăreşte spuma. Adaugi zahărul puţin câte puţin, „în ploaie“, pe măsură ce se topeşte. Baţi în continuare până se dizolvă tot zahărul. Spuma trebuie să fie tare şi lucioasă. Încingi cuptorul.

Pui hârtie de copt într-o tavă. Aşezi formele de inimă sau orice alte forme vrei şi torni din compoziţie cu un poş în fiecare din ele. Dai la cuptor 1½ - 2 ore la foc mic. Laşi bezelele să se răcească. Tai bucăţi căpşunile.

Le pui într-o cratiţă şi le amesteci cu zahărul. Laşi pe foc până se topeşte zahărul. Dai deoparte. Pasezi căpşunile până obţii o cremă. Dizolvi gelatin în puţină apă rece. Încorporezi în compoziţia de căpşuni.

Dai la frigider 10 minute. Bagi fiecare bezea în crema de căpşuni. Le aşezi pe un vas şi le laşi la rece câteva ore.

Loading...