Cu un conţinut important de antioxidanţi, afinele sunt fructe ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.Fructele conţin antioxidanţi numiţi antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor şi seleniu tanin, pectine, mirtilină (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Proprietăţile afinelor se menţin chiar şi după ce fructele sunt uscate.

Ingrediente:

150 g afine spălate

100 g merișoare

120 g făină

40 g zahăr

1 plic praf de copt

75 g unt

coaja de la 1⁄2 lămâie

40 ml smântână lichidă

1 praf de sare

1 ou


Amesteci cu mâna făina cernută, zahărul, praful de copt, untul și sarea până se for- mează un aluat sfărâmicios. Torni smântâna și oul bătute împreună și le omogenizezi, apoi frămânți aluatul pe un blat pe care ai presărat făină, până devine nelipicios. Adaugi afinele, merișoarele și coaja de lămâie. For- mezi biscuiți, îi așezi într-o tavă tapetată și îi dai la cuptor până se rumenesc.

Loading...