Weekend-ul este dedicat răsfăţului. De ce să nu încercăm şi un desert nou e biscuiti cu iaurt?

Ingrediente:

5 căni de făină
4 linguriţe de praf de copt
o lingură de zahăr
un vârf de cuţit de sare
o linguriţă de bicarbonat de soda
o bucată de unt nesărat
4 linguri de ierburi aromatice(mărar, rozmarin)
o cană şi jumătate de lapte bătut

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetaţi două tăvi pentru copt cu hârtie. Într-un bol mare, amestecaţi făina, praful de copt, zahărul, sarea şi bicarbonatul de soda. Transferaţi un sfert din compoziţie în mixer. Adăugaţi untul şi amestecaţi.

Compoziţia rezultată turnaţi-o înapoi în primul bol împreună cu ierburile aromatice şi amestecaţi bine. Faceţi o gaura cu lingura în centru şi turnaţi laptele bătut. Amestecaţi până obţineţi un aluat pe care îl veţi amesteca cu făină şi veţi forma biscuiţi mici(asemeni unor gogoşele).

Se aşează în cele două tăvi, se mai pune puţin lapte bătut deasupra lor şi se lasă acesti biscuiti cu iaurt la cuptor aproximativ 12 minute.

Negresa cu biscuiti

Biscuiti sarati cu branza

Biscuiti cu nuca de cocos

Sursa: marthastewart.com

Loading...