Biscuiţi de casă. 3 reţete simple

Biscuiţi de casă. Atât de simpli şi de buni, gustări delicioase şi binevenite lângă un ceai fierbinte ori o cafea aromată. Fie că e vorba de gustări dulci ori sărate, aceste reţete simple de biscuiţi de casă să fie pe placul vostru.
Biscuiţi de casă. 3 reţete simple - Biscuiţi aperitiv cu brânză - Ingrediente
1 cană făină ½ lingură sare 2-3 căţei de usturoi ¼ cană parmezan ras 100 g brânză albastră 6 linguri unt rece 4 linguri apă rece 1 ou seminţe de susan
Biscuiţi de casă. 3 reţete simple - Biscuiţi aperitiv cu brânză - Mod de preparare
Amestecă foarte bine făina cu sarea, usturoiul zdrobit şi parmezanul. Adaugă brânza albastră, 2 linguri de apă şi untul. Dacă aluatul este încă tare, pune şi restul de apă. Înfăşoară-l în folie şi dă-l la rece pentru o oră.
Încinge cuptorul şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Frământă aluatul cu ou şi seminţele de susan. Rulează aluatul asemeni unui baton de salam şi taie-l în felii de 1 cm grosime. Pune biscuiţii în tavă şi coace-i până se rumenesc uşor.
Biscuiţi de casă. 3 reţete simple - Biscuiţi cu fructe - Ingrediente
250 g făină
150 g mix fructe confiate
250 g unt
100 g zahăr brun
1 baton vanilie
zahăr pudră, pentru ornat
Biscuiţi de casă. 3 reţete simple - Biscuiţi cu fructe - Mod de preparare
Într-un bol, pui făina, seminţele din batonul de vanilie, fructele confiate tăiate mărunt, untul şi zahărul brun. Frămânţi până obţii o cocă uşor moale, apoi formezi din ea biscuiţi. Dai la cuptor, la 180 de grade Celsius, aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc. Presari zahăr pudră şi serveşti!
Biscuiţi de casă. 3 reţete simple - Biscuiţi cu cacao şi cafea - Ingrediente
130 g unt
350 g zahăr
2 lingură esenţă de vanilie
2 ouă
120 ml cafea
350 g făină
70 g cacao
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
250 g fulgi de ciocolata
Biscuiţi de casă. 3 reţete simple - Biscuiţi cu cacao şi cafea - Mod de preparare
Încinge cuptorul şi pune într-o tavă hârtie de copt. Amestecă într-un vas toate ingredientele uscate, înafară de zahăr. În alt vas mixează untul cu zahărul. Adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. Încorporează făina şi toarnă cafea. Pune câte o lingură de compoziţie în tavă, lăsând loc între biscuiţi. Dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute.