Weekend-ul acesta nimeni nu vorbeşte despre altceva în afară de Black Friday, dar câţi cunosc, într-adevăr, rădăcinile acestui festival al reducerilor?

Prima oară, termenul a fost identificat în presa scrisă în Philadephia, un oraş din Pensilvannya Statelor Unite. Aşadar, conceptul a trebuit să străbată întregul Ocean Atlantic şi toată Europa de Vest pentru ca, în 2011, să ajungă în spaţiul carpato-danubian. Black Friday reprezintă vinerea de după Ziua Recunoştintei şi tot ea este cea care dă startul sezonului cumpărăturilor de Crăciun, de aici si prima explicaţie a originii cuvântului. Se spune că poliţiştii erau atat de copleşiţi de mulţimea de oameni care vuia pe străzile oraşelor în căutare de reduceri, încât au atribuit culoarea neagră acestei zilei deloc uşoare.

Cea de-a doua poveste susţine ca vanzătorii americani ai secolului XIX obişnuiau sa îşi diferenţieze zilele profitabile de cele în care ieşeau în minus cu culoarea neagră, respectiv roşie. Se spune că, începând cu această zi, registrele lor de activitate erau pline de cerneală neagră, iar unii dintre ei, deşi folosiseră doar culoarea roşie până atunci, tot îşi recuperau câştigurile în urma freneziei din această perioadă.

Cu excepţia faptului ca registrele de activitate ale comercianţilor nu mai folosesc cerneală, probabil că nici în România zilelor noastre lucrurile nu stau prea diferit. Pentru a-ţi veni în ajutor în învălmăseala de oferte care te asaltează, ţi-am pregătit o lista de 10 recomandări de magazine online cu reduceri care mai de care.

  1. Chiar şi site-urile de discount-uri vin cu discount-uri zilele acestea. La fel este şi cazul site-ului ro care vine cu reduceri la zeci de mii de produse. În legătură cu ceea ce ne interesează pe noi, exista o sectiune întreagă de articole pentru bucătărie care îţi dă toate motivele să-ţi cumperi obiectele pe care ţi le-ai dorit tot anul. Fie că vorbim despre o tavă de copt nouă, seturi noi de cani sau vase yena la Scotianul.ro aşteaptă toate doamnele cu preţuri delicioase.
  2. Un alt magazin pe care il recomandăm pentru a-ţi satisface fanteziile culinare în perioada ce urmează este homeX.ro unde te aşteaptă super reduceri la ustensile de bucătărie, cratiţe, tigăi, plite şi câte şi mai câte. homeX.ro vine la pachet cu calitatea şi siguranţa brandurilor internaţionale de încredere, iar design-ul site-ului va face din procesul cumpărării o adevarată placere.
  3. Tot la capitolul siguranţă şi calitate, îţi recomandăm comenzi.ro datorită celor 12 ani de experienţa în comerţul online. Puteţi să vă aşteptaţi la reduceri consistente la o gamă extrem de variata de produse. Atenţie, totuşi, la sistemele de supraveghere video! Chiar daca această investiţie este una care, deobicei, necesită un timp de gândire, ofertele de pe comenzi.ro la dispozitivele care sa va protejeze locuinţa nu ar trebui lăsate să scape.
  4. Cu siguranţă ro, cel mai mare shop online de produse naturiste, este un subiect care ne interesează pe toate. În cele 15.000 de articole disponibile include aproape toate produsele de care ai putea avea nevoie pentru un stil de viată sănătos. Dacă ceea ce îi lipseşte bucătăriei tale este o sticluţa cu propolis pentru a trata răcelile din iarna ce urmează sau seminţe, nuci şi alune pentru a le adauga salatelor şi prajiturilor sau vrei să te răsfeţi cu un pachet de produse de îngrijire 100% naturale, de Black Friday, Bioportal este raspunsul.
  5. Depochic este exact răspunsul la nevoia noastră de a fi tot timpul elegante. Nu vorbim doar de necesitatea garderobei pentru sărbătorile care urmează, dar, pentru ca Anul Nou să ne prindă în formă maximă, cu ţinute gândite pentru a întoarce toate privirile, trebuie să aruncăm şi noi măcar o privire pe depochic.ro.
  6. Vă mai vindem un pont pentru frumuseţe; se numeşte ro şi, zilele astea, înseamnă reduceri de până la 80% la produse pentru îngrijire. Cum îţi sună 30 de geluri pentru unghii la mai puţin de 100 de lei? Dacă îţi pare prea frumos ca să fie adevărat, stai să vezi oferta de produse cosmetice ieftine sau categoria produselor de epilare. O splendoare.
  7. Când vine vorba despre copiii noştri, nu facem niciun compromis de la calitate şi ne îndreptăm atenţia către cele mai cunoscute branduri care au demonstrat, pe parcursul multor ani, că livrează calitate. Acesta este şi cazul lui Noriel care, în ultimii 20 de ani a venit în ajutor părinţilor de pretutindeni. Cu reduceri de până la 70% la toate categoriile de produse de la jucării la hăinuţe pentru copii de toate vârstele, Noriel este răspunsul cadourilor de Crăciun. Dacă te gândeşti, totuşi la o investiţie mai consistentă, îţi recomandăm categoria mobilă copii de la Noriel.
  8. Pentru familiile sportive, recomandarea noastră este ro. pentru varietatea de produse care beneficiază de oferte, dar şi pentru calitatea lor. Dacă tot la cei mici îţi stă gândul când te decizi asupra cumpărăturilor, iti recomandăm sectiunea patine pentru copii; îi va face mai fericiţi decât orice carte de colorat sau joc de puzzle. Dacă, totuşi, nu vrei sa rămâi nici tu pe dinafară, consultă categoriile de îmbrăcăminte şi pantofi sport care te vor face să te apuci de sală imediat.
  9. Pentru domnii posesori ai unui automobil pe care îi aşteaptă o condiţii meteo nemiloase, le recomandăm acvila-romania.ro pentru anvelope ieftine care să îi ajute să treacă în siguranţă de iarna care vine.
  10. Ultima recomandare ne priveşte pe noi, doamnele, care, după ce suntem soţii, mame, bucătăreste, avem grijă de casă, de familie şi de sănătatea celor dragi, vrem să ştim că suntem frumoase şi elegante fără a cheltui, însă, o avere pentru asta. Cam despre asta este Helen Boutique care a pregătit reduceri de 50% la toate produsele din categoria ”rochii” şi care vă aşteaptă să vă faceţi de cap.

Loading...