Leuşteanul este nelipsit în bucătăria românească şi este adeseori folosit la aromatizarea borşului, a ciorbelor şi a tocăturilor din carne de miel. Aşa că îţi recomandăm o reţetă de Paşte, dacă vrei să foloseşti capul de miel într-un borş delicios.

Borş de cap de miel – Ingrediente

1 cap de miel
2-3 bucăţi de costiţă de miel şi coada
1 ceapă
1 morcov
1 ceaşcă orez
1 litru borş
leuştean tocat
1 pahar smântână
1 lingură bulion
sare

Cum se prepară un borş de cap de miel

Cureţi capul de miel de resturile de păr, înlături ochii, separi limba şi îl speli în mai multe ape reci. Îl pui într-o oală cu bucăţile de costiţă de miel, limba şi coada tăiate bucăţi mici şi torni apă rece cât să le acopere, apoi le fierbi.

Laşi să dea în clocot, speli apoi carnea şi vasul în care ai fiert, schimbi apa şi fierbi totul 1 oră, la foc mic, apoi adaugi zarzavatul tăiat şi sare, după gust. Fierbi încă 30 de minute la foc mic. Adaugi bulionul, orezul fiert în prealabil, şi borşul fiert şi spumuit. Condimentezi cu leuştean tocat, după gust. Dregi cu smântână bătută, cu borş fierbinte şi îl serveşti foarte cald, cu pâine proaspătă.

Sursa: Reţeta este preluată din cartea „Sosuri, dressinguri şi condimente“ a cunoscutei autoare Maria Cristea Şoimu, din colecţia ce îi poartă numele.

Foto: tasteofsouthsudan.com

Loading...
Evaluează articolul