O ciorbă absolut delicioasă, preparată după o reţetă tradiţională moldovenească.

Ingrediente (4 porţii)

1 ceapă potrivită
2-3 morcovi
2 cartofi
2 roşii
1 ţelină
1 rădăcină pătrunjel
3-4 castraveciori muraţi
2 linguri ulei
sare
leuştean
1 plic borş

Cum se prepară

Zarzavatul şi ceapa se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare sau se toacă după dorinţă, iar cartofii se taie cubuleţe. Se căleşte totul în ulei, se pune puţină apă, se acoperă cu capacul şi se lasă 10 minute la foc mic. Se stinge cu 3 l de apă fierbinte, se adaugă roşiile curăţate de coajă tocate şi se fierbe 20 de minute.

Castraveţii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb puţin într-o cană cu apă. Când zarzavatul din ciorbă a fiert, se adaugă castraveciorii, plicul de borş, se potriveşte de sare şi se mai fierbe 5 minute. Se ia oala de pe foc şi se presară leuşteanul tocat.

Loading...
Evaluează articolul