Borş de sfeclă cu carne de vită

bors de sfecla cu carne de vita jpeg

O ciorbă răcoritoare şi hrănitoare! Acest borş de sfeclă cu carne de vită se poate mânca şi rece în aceste zile toride de vară, fiind astfel o modalitate nutritivă de răcorire!

Borş de sfeclă cu carne de vită - Ingrediente

1 kg sfeclă 500 g carne vită 3-4 morcovi 4 cepe 1 cartof 2-3 linguri ulei borş smântână (opţional) leuştean pătrunjel sare

Borş de sfeclă cu carne de vită - Cum se prepară

Speli carnea şi o tai cuburi. Morcovii şi ceapa le dai prin răzătoare şi le căleşti în ulei aproximativ 2 minute. Adaugi 1 l de apă fierbinte, carnea şi fierbi 30 de minute. Cureţi sfecla şi o dai prin răzătoarea cu găuri mari, apoi cureţi şi cartoful şi îl tai cubuleţe. Le pui în oală şi le laşi la fiert până se înmoaie.

Acreşti ciorba cu borş şi completezi cu apă clocotită dacă este prea deasă. La sfârşit, adaugi sare după gust. Poţi servi şi rece, cu smântână.