Borş ţărănesc cu carne de porc

bors taranesc cu carne de porc jpeg

Meniul tău de azi poate fi complet cu acest borş ţărănesc cu carne de porc. Savurează fiecare lingură din acest borş şi bucură-te de fiecare înghiţitură cu aromele şi gusturile ei variate.

Borş ţărănesc cu carne de porc - Ingrediente

500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 g ţelină 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri ulei 5 roşii potrivite 2 cartofi borş cât este necesar 200 g smântână (opţional) sare leuştean verde sau uscat

Borş ţărănesc cu carne de porc - Mod de preparare

Se spală carnea, se taie bucăţi sau cuburi şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare, se spumează şi se fierbe circa 40 de minute la foc mic. Se curăţă zarzavaturile şi ceapa, se dau pe răzătoarea mare sau se taie după dorinţă. Se călesc în ulei câteva minute şi se adaugă în supă. Când carnea şi zarzavaturile sunt fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi roşiile decojite, date pe răzătoarea mare sau tăiate mărunt. Se fierbe circa 15 minute, se adaugă borş după gust, se mai pune apă, ca să nu fie ciorba prea ­deasă, şi se ­sărează după gust. Se mai lasă să dea în câteva clocote, se opreşte focul şi se aromează cu leuştean verde sau uscat. Se poate servi cu smântână adăugată direct în farfurie.