Afinele au un gust delicios atunci când sunt adăugate în deserturi, fiind totodată extrem de bogate în antioxidanţi. Încearcă şi tu o reţetă foarte simplă de brioşe, atunci când ai poftă de ceva dulce!

Ingrediente

50 g tărâţe de grau

100 ml lapte

1 ou

75 g zahăr brun

esenţă de vanilie, după gust

50 g făină

50 g făină integrală de grâu

½ lingură bicarbonat de sodiu

½ lingură praf de copt

100 g afine

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Mixezi tărâţele de grâu împreună cu laptele, apoi laşi deoparte 10 minute. Separat, combini ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporezi compoziţia cu tărâţe. Amesteci cu făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Adaugi afinele, până obţii un amestec omogen.

Torni aluatul într-o tavă pentru brioşe. Dai la cuptor, aproximativ 10-12 minute. Serveşti cu extra zahăr, dacă vrei.

Sursa https://realfood.tesco.com

Loading...