Atunci când vrei să adopţi un regim alimentar sănătos, este bine să începi să faci câteva alegeri inteligente în privinţa ingredientelor pe care le foloseşti în deserturile tale. De pildă, prepară-ţi o tavă de brioşe care au un conţinut redus de colesterol. Această reţetă nu conţine ulei, ci din contră, conţine nuci pecan zdrobite, pentru ca tu să te bucuri de un gust bogat şi în acelaşi timp de un desert sănătos.

Brioşe cu banane şi nuci pecan - Ingrediente

3 banane foarte coapte
160 g făină albă din grâu integral
¾ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
2 linguri unt moale (nesărat)
55 g zahăr brun
2 albuşuri
60 ml sirop de arţar
2 linguri suc de mere neîndulcit
½ linguriţă esenţă de vanilie
40 g nuci pecan zdrobite

Brioşe cu banane şi nuci pecan - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Pregăteşti o tavă de brioşe cu forme de hârtie. Pasezi bananele într-un bol şi dai deoparte piureul. În alt bol, combini făina, bicarbonatul de sodiu şi sarea, amestecând cu un tel, apoi dai deoparte.

Într-un bol mare, mixezi untul şi zahărul brun. Adaugi albuşurile, piureul de banane, siropul de arţar, sucul de mere şi esenţa de vanilie. Amesteci cu mixerul la viteză medie, până la omogenizare. Adaugi compoziţia de făină, apoi mixezi la viteză mică până la omogenizare. Torni aluatul obţinut în tava de brioşe. Împrăştii nucile pecan peste toate brioşele şi dai tava la cuptor 30 sau 35 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Brioşe cu quinoa şi kale

Brioşe cu morcovi. Reţetă de chef

Brioşe cu mandarine, un deliciu aromat

Loading...