La început de primăvară un desert dulce îi va bucura pe cei dragi.

Ingrediente:

110 g unt la temperatura camerei
110 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
110 g făină
jumătate linguriţă praf de copt
2-3 linguriţe lapte
Pentru fondant
225 g zahăr pudră
3 g gelatină
15 ml apă rece
25 g miere

Mod de preparare:

Freci untul cu zahărul până devine o compozieţie pufoasă.Adaugi ouăle, unul câte unul. Mixezi bine după fiecare. Apoi, adaugi esenţa de vanilie şi sarea. Continui să amesteci. Încorporezi făina, în ploaie. În final pui laptele, suficint cât aluatul să se prelingă de pe lingură.

Încingi cuptorul. Pui hârtie în fiecare formă de brioşă. Torni compoziţie în fiecare formă. Laşi la cuptor 15-20 de minute, până creşte şi devine aurie.

Pui gelatina la înmuiat în apă timp de 5 minute, apoi o încălzeşti la bain-marie până se topeşte. Adaugi mierea şi încorporezi. Apoi pui zahărul şi amesteci până obţii o pastă omogenă. Poţi colora şi modela după dorinţă.

Torni peste fiecare brioşă, folosindu-ţi imaginaţia. Laşi deoparte.

Loading...