Răsfaţă-i pe cei dragi, atât pe adulţi, cât şi pe copii, cu cele mai bune brioşe pregătite cu mâna ta.

Ingrediente

Pentru brioşe

150 g unt
200 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
500 g făină
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
150 ml lapte
100 g smântână

Pentru cremă

200 g unt
300 g zahăr pudră
2 linguri smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

200 g ciocolată
100 g smântână
nucă de cocos

Preparare

Dai drumul la cuptor. Pentru brioşe, mixezi untul cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi esenţa de vanilie. Combini făina cu praful de copt şi sarea. Torni laptele peste unt, adaugi smântâna, omogenizezi şi încorporezi făina. Pui aluatul în forme tapetate şi-l dai la cuptor până când brioşele trec testul scobitorii. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie, zahărul, smântâna şi omogenizezi.

Topeşti ciocolata, adaugi smântâna şi omogenizezi. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. Deasupra torni glazura şi presari nucă de cocos.

Foto: Profimedia

Loading...