Brioşe cu frişcă vegetală şi nucă, reţetă de post

Muffins with Parsnip jpeg

Cauţi un desert simplu şi rapid? Alege această reţetă de brioşe, care se prepară cu frişcă vegetală şi nucă. Iar dacă vrei un pont pentru ca nucile tale să capete un gust şi un miros neplăcute, depozitează-le în locuri răcoroase şi bine aerisite.

Ingrediente

Pentru brioşe

1 cană zahăr ½ cană ulei 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 cană apă minerală 2 căni făină 1 plic praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 1 praf de sare

Pentru decor

200 g ciocolată de post

100 g frişcă vegetală

100 g miez de nucă

Preparare

Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul şi amesteci. Adaugi apa minerală şi zahărul vanilat, apoi făina cernută, scorţişoara, sarea şi praful de copt. Pui aluatul în forme şi dai la cuptor 25-30 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. După ce scoţi brioşele, treci jumătatea superioară prin ciocolată, apoi le aşezi pe farfurie, cu baza mică în jos. Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu frişcă şi cu bucăţi de nucă.

Foto: Profimedia