Brioşele cu iaurt sunt perfecte pentru Ziua Îndrăgostiţilor, care mai este puţin şi bate la uşă

Ai nevoie de pentru brioşele cu iaurt

Pentru brioşe

½ cană unt topit

1 cană zahăr

1 cană iaurt grecesc

2 ouă

1 lingură esenţă de vanilie

400 g făină

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

¼ cană lapte

Pentru glazură

¾ cană unt la temperatura camerei

2 căni zahăr pudră

1 lingură lapte

1/3 cană gem de căpşuni

Cum se prepară brioşele cu iaurt

Pune hârtie în formele de brioşe şi dă drumul la cuptor. Mixează untul cu zahărul, adaugă iaurtul şi ouăle, unul câte unul. Bate bine până ce se omogenizează şi adaugă esenţa de vanilie.

În alt vas combină făina cu sare şi praful de copt şi încorporează treptat peste cealaltă compoziţie. La sfârşit, torni şi laptele. Umple pe trei sferturi formele de brioşe şi dă-le la cuptor până trec testul scobitorii. Scoate-le din forme şi lasă-le să se răcească.

Pentru glazură bate untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporează laptele şi gemul şi pune crema într-un poş cu care ornezi brioşele cu iaurt.

Sursa foto http://www.bakedbyanintrovert.com

Loading...
Evaluează articolul