Brioşe cu mac şi caise

briose cu mac si caise jpeg

Cui nu-i plac brioşele, mai ales dacă au în compoziţie delicioasele caise? Merită să încerci această reţetă simplă, deoarece cu acest desert vei cuceri pe toată lumea.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 50 g zahăr 20 g drojdie proaspătă 250 ml lapte cald 1 ou + 1 gălbenuş, pentru uns 60 g unt coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru umplutură

100 g mac

50 g zahăr pudră

2 linguri magiun de prune

caise din compot

frişcă, opţional

Preparare

Pentru brioşe, pui toate ingredientele, la temperatura camerei, într-un castron şi frămânţi un aluat ca de cozonac. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la dospit până îşi triplează volumul. După aceea formezi biluţe şi le pui în forme. Le mai laşi 20 de minute la loc cald pentru a-şi dubla volumul.

Între timp, amesteci zahărul pudră cu macul şi cu magiunul. Dacă e nevoie, mai pui câteva picături de apă. Trebuie să obţii o compoziţie nici prea moale, nici prea tare.

Ungi brioşele cu gălbenuşul. Deasupra pui jumătăţi de caise din compot şi amestecul de mac. Le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 25 de minute. Dacă vrei, poţi decora brioşele cu frişcă.

Brioşe din cartofi cu kaizer

Brioşe din cartofi cu kaizer

Brioşe cu caramel, un deliciu irezistibil

Brioşe cu caramel, un deliciu irezistibil

Brioşe cu bacon şi ouă

Brioşe cu bacon şi ouă