Nişte brioşe cu mere şi iaurt, pufoase şi aromate sunt desertul aşteptat de oricare dintre noi. Nu mai aştepta şi prepară-l şi tu!

Ingrediente pentru brioşe cu mere şi iaurt

125 g iaurt (un iaurt mic)
2 mere potrivite
1 plic praf de copt
½ fiolă esenţă vanilie
½ pahar ulei
3 pahare făină
3 ouă
1 pahar zahăr
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare pentru brioşe cu mere şi iaurt

Se freacă spumă ouăle cu zahărul, se adaugă iaurtul, apoi uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză. Se încorporează treptat făina, amestecând uşor, apoi esenţa de vanilie şi praful de copt. Se curăţă merele şi unul se taie felii subţiri, iar celălalt cubuleţe. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe unse cât să le umple pe jumătate, se pun câteva cubuleţe de mere şi se mai toarnă aluat, umplându-le doar ¾. Se pun două felii de mere deasupra şi se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc (circa 25-30 de minute). Se scot din forme, se lasă puţin să se răcorească şi se presară brioşele cu mere şi iaurt cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Loading...