Un aperitiv potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente

3 fire de praz (partea albă)
200 g paste făinoase mici (urechiuşe, scoici etc.)
4 ouă
150 ml smântână groasă
150 g bacon afumat
100 g caşcaval
oregano
busuioc
sare
piper proaspăt măcinat

Cum se prepară

Se taie baconul în bucăţele mici, se călesc uşor într-o tigaie neaderentă, fără a le lăsa să se rumenească prea tare, apoi se scot deoparte. În grăsimea rămasă în tigaie se căleşte uşor prazul tăiat rondele subţiri până se înmoaie, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit.

Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se strecoară şi se amestecă cu prazul călit şi cu baconul rumenit. Se adaugă ouăle bătute cu smântână şi caşcaval ras. Se asezonează, după gust, cu oregano, busuioc, sare şi piper proaspăt măcinat.

Compoziţia obţinută se toarnă în forme de brioşe, tapetate cu hârtie şi se coc, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Se servesc calde.

sursa foto:StockFood

Loading...