Brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz

Dacă eşti în căutarea unei reţete numei bune pentru micul dejun, atunci aceste brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz sunt alegerea potrivită.

De ce ai nevoie pentru brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz

2 ouă

100 g zahăr

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

coaja de la 1 portocală

125 ml suc de portocale

75 ml ulei

100 g făină

50 g fulgi de ovăz

1 linguriţă praf de copt

Pentru glazură

3 linguri zahăr pudră

apă

Cum se prepară brioşee cu scorţişoară şi fulgi de ovăz

Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele. Mixezi ouăle cu zahărul, vanilia, scorţişoara, sarea, coaja şi zeama de lămâie, apoi torni treptat uleiul. Omogenizezi şi adaugi făina, fulgii de ovăz şi praful de copt. Umpli formele pe trei sferturi şi dai brioşele la cuptor aproximativ 20 de minute, până când trec testul scobitorii.

Le laşi la răcit înainte să le scoţi din formă.

Amesteci zahărul cu puţină apă până când obţii o pastă şi ungi cu ea brioşele.

Sursa https://www.lilcookie.com

Loading...