Brioşele cu zucchini sunt potrivite atât pentru micul dejun, cât şi pentru o gustare rapidă. 

Ingrediente

1 dovlecel zucchini dat pe răzătoare

200 g zahăr brun

50 g ulei de măsline

coaja de la o lămâie

1 ou

1 linguriţă de extract de vanilie

110 g făină

½ linguriţă sare

½ linguriţă praf de copt

½ linguriţă bicarbonate de sodium

1 linguriţă mac

200 g smântână

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 170°C. Ungi cu ulei o tavă de brioşe pentru 9 porţii.

După ce dai dovlecul pe răzătoare îl storci bine pentru a scăpa de excesul de apă.

Într-un vas, amesteci cu un tel zahărul, uleiul de măsline, coaja de lămâie, extractul de vanilie şi oul. Adaugi făina în ploaie, sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodium. La final, încorporezi macul şi zucchini.

Torni compoziţia în forma de brioşe. Coci pentru 15 minute. Le serveşti calde cu smântână sau simple.

Loading...