Ocaziile deosebite sau momentele în care vrei sa le faci o supriză celor dragi sunt ideale pentru a încerca reţeta delicioaselor brioşe de ciocolată umplute cu cremă, desert inedit, care te va cuceri de la prima degustare.

Pentru blat

125 g făină
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
¼ linguriţă sare
120 ml apă fiartă
60 g pudră de cacao
330 g fulgi de ciocolată
100 g zahăr
65 g zahăr brun
100 ml ulei
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
115 g smântână

Pentru cremă

3 linguri apă
1 linguriţă gelatină
4 linguri unt
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g frişcă

Pentru glazură

½ lingură unt
80 g smântână pentru frişcă
120 g ciocolată

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 162 °C. Presari puţină făină într-o tavă de brioşe. Amesteci restul de făiniă, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Separat, combini apa, pudra de cacao şi fulgii de ciocolată, până ce obţii o compoziţie omogenă. Adaugi zahărul, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina, alternând cu smântâna. Împarţi aluatul în tavă, uniform, pentru fiecare formă. Dai la cuptor 18-22 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci apa cu gelatina şi o laşi să se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi dai la microunde 30 de secunde, până ce se formează o pastă. Laşi la răcit 5 minute, apoi încorporezi frişca. Dai la rece 30 de minute. Păstrezi o cantitate mică pentru ornat.

Pentru glazură, dai la microunde smântâna împreuna cu untul, 30 de secunde. Încorporezi ciocolata până când obţii o compoziţie omogenă. Laşi la răcit 10 minute.

Tai centrul fiecărei brioşe, pentru a crea un mic buzunar pe care îl umpli cu crema. Torni deasupra glazura. Decorezi cu crema păstrată.

Sursa http://carlsbadcravings.com

Loading...