Brioşe de ciocolată umplute cu cremă

briose de ciocolata jpeg

Ocaziile deosebite sau momentele în care vrei sa le faci o supriză celor dragi sunt ideale pentru a încerca reţeta delicioaselor brioşe de ciocolată umplute cu cremă, desert inedit, care te va cuceri de la prima degustare.

Pentru blat

125 g făină ½ linguriţă bicarbonat de sodiu ¼ linguriţă sare 120 ml apă fiartă 60 g pudră de cacao 330 g fulgi de ciocolată 100 g zahăr 65 g zahăr brun 100 ml ulei 2 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 115 g smântână

Pentru cremă

3 linguri apă

1 linguriţă gelatină

4 linguri unt

1 praf de sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g frişcă

Pentru glazură

½ lingură unt

80 g smântână pentru frişcă

120 g ciocolată

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 162 °C. Presari puţină făină într-o tavă de brioşe. Amesteci restul de făiniă, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Separat, combini apa, pudra de cacao şi fulgii de ciocolată, până ce obţii o compoziţie omogenă. Adaugi zahărul, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina, alternând cu smântâna. Împarţi aluatul în tavă, uniform, pentru fiecare formă. Dai la cuptor 18-22 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci apa cu gelatina şi o laşi să se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi dai la microunde 30 de secunde, până ce se formează o pastă. Laşi la răcit 5 minute, apoi încorporezi frişca. Dai la rece 30 de minute. Păstrezi o cantitate mică pentru ornat.

Pentru glazură, dai la microunde smântâna împreuna cu untul, 30 de secunde. Încorporezi ciocolata până când obţii o compoziţie omogenă. Laşi la răcit 10 minute.

Tai centrul fiecărei brioşe, pentru a crea un mic buzunar pe care îl umpli cu crema. Torni deasupra glazura. Decorezi cu crema păstrată.

Sursa http://carlsbadcravings.com