Ţi-am pregătit o reţetă de brioşe cu banane, care îţi va bucura papilele gustative. Sunt uşoare şi pufoase, iar deasupra au un strat crocant.

Ingrediente

180 g făină
1/2 linguriţă sare
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
4 banane foarte coapte
200 g zahăr
1 ou
120 ml ulei
esenţă vanilie
30 ml lapte

Mod de preparare

Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Pui formele din hârtie de copt în tava pentru brioşe. Amesteci bine făina, sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.

Într-un bol mare, amesteci cu mixerul la viteză medie şi combini bananele, zahărul, oul, uleiul şi esenţa de vanilie. Adaugi făina peste ingredientele lichide şi amesteci la viteză mică până când se omogenizează. Adaugi laptele şi amesteci puţin cu mixerul, până se încorporează.

Împarţi aluatul în mod egal în tava de copt pentru brioşe.

Dai la cuptorul încins cam 30 de minute sau până trece testul scobitorii, când o introduci în centrul unei brioşe.

Dacă alegi să coci aluatul de brioşe într-o formă de cozonac, mai intâi ungi forma, iar timpul de coacere va fi de 50-60 de minute.

Sursa: artandthekitchen.com

Loading...