Câteva brioşe sărate cu ou la micul dejun, aruncate în cuptor îţi vor face dimineaţa mult mai plăcută. În timpul ăsta, poţi bea o cafea, poţi citi un articol din ziarul ori revista preferată, sau poţi urmări 30 de minute din emisiunea potrivită.

Ingrediente (6 porţii)

3/4 cană cârnaţi tăiaţi bucăţele
2 mâini spanac, tocat
6 ouă
1/4 cană lapte
1/3 cană brânză răzuită
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi formele de brioşe cu puţin ulei. După ce prăjeşti cârnaţii în puţin ulei, îi pui pe un şervet absorbant şi tai bucăţi. În aceeaşi tigaie sotezi spanacul, până se mai înmoaie.Îl laşi să se răcească şi scurgi tot lichidul pe care îl lasă.

Într-un vas mediu, amesteci cârnaţii tăiaţi cu spanacul, ouăle bătute şi laptele. Pui în fiecare din formele de brioşă, până aproape să se umple. Presari sare şi piper şi apoi brânză pe deasupra.

Laşi la cuptor 25-30 de minute sau până se face oul. Cum verifici: atingi mijlocul brioşei şi dacă încă sunt moi şi umede , mai au nevoie să stea în cuptor. Trebuie să se pătrundă în interior. Serveşti brioşele imediat ce le scoţi din cuptor.

http://www.recipegirl.com

Loading...