Acest aperitiv săţios şi delicios poate fi consumat cu succes chiar şi dimineaţa la micul dejun asigurându-ţi un aport mare de vitamine şi nutrienţi. Combinaţia dintre fineţea brânzei de capră si fasolea verde, aparent banală, va satisface gustul întregii familii!

Ingrediente bruschete cu fasole verde şi brânză de capră:

400 g fasole verde păstăi (aproximativ 300 g boabe)
1 ardei rosu iute
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
1 ceapă verde tocată mărunt
zeama şi coaja de la o lămâie
2 linguriţe oregano mărunţit
½ pâine feliată (ciabatta sau sourdough)
4 linguriţe de ulei de măsline extravirgin
200 g brânză de capră moale


Mod de preparare bruschete cu fasole verde şi brânză de capră:

Pune pe foc o cratiţă mare cu apă. Blanşează boabele de fasole, trebuie doar puţin înmuiate, nu gătite. Scurge-le şi lasă-le deoparte. Pârleşte ardeiul iute la flacăra aragazului sau pe grătar, decojeşte-l  şi scoate-i seminţele, apoi toacă-l în fâşiuţe subţiri
       Amestecă ardeiul, usturoiul, ceapa verde, coaja şi sucul de lămâie la care adaugi fasolea si cele două linguriţe de oregano. Pasează acest amestec uşor ,atât cât e nevoie pentru a se lega compoziţia, fără a-l transforma în piure.

Încinge o tigaie grill şi pune feliile de pâine unse cu puţin ulei de măsline pe ambele părţi, până când sunt rumenite. Aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.Când sunt gata, Întinde o cantitate generoasa de brânză de capră pe fiecare felie peste care pui amestecul de fasole şi serveşte!
 

Loading...