Pentru un aperitiv delicios şi puţin pretenţios, prepară aceste bruschete cu măsline şi smochine. Reţeta este cât se poate de simplă!

De ce ai nevoie pentru bruschete

200 g smochine uscate

100 ml apă

1 lingură ulei de măsline

2 linguriţe oţet balsamic

cimbru

piper

150 g măsline kalamata

2 căţei de usturoi

sare

2 bachete

150 g cremă de brânză de capră

nuci, opţional

Cum se prepară bruschetele

Combini smochinele cu apa, le aşezi pe foc şi le laşi să clocotească până când se înmoaie, iar apa a scăzut. Dai deoparte.

Amesteci smochinele cu uleiul, oţetul, cimbrul, sarea, piperul, usturoiul şi măslinele fără sâmburi. Pasezi şi dai la frigider cel puţin 4 ore.

Dai drumul la cuptor. Feliezi baghetele şi prăjeşti feliile. Ungi cu brânză feliile, aşezi crema de smochine şi măsline şi presari, dacă vrei, nuci mărunţite.

Sursa http://www.pinchmeimeating.com

Loading...