Pentru un aperitiv delicios şi puţin pretenţios, prepară aceste bruschete cu măsline şi smochine. Reţeta este cât se poate de simplă!
De ce ai nevoie pentru bruschete
200 g smochine uscate
100 ml apă
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe oţet balsamic
cimbru
piper
150 g măsline kalamata
2 căţei de usturoi
sare
2 bachete
150 g cremă de brânză de capră
nuci, opţional
Cum se prepară bruschetele
Combini smochinele cu apa, le aşezi pe foc şi le laşi să clocotească până când se înmoaie, iar apa a scăzut. Dai deoparte.
Amesteci smochinele cu uleiul, oţetul, cimbrul, sarea, piperul, usturoiul şi măslinele fără sâmburi. Pasezi şi dai la frigider cel puţin 4 ore.
Dai drumul la cuptor. Feliezi baghetele şi prăjeşti feliile. Ungi cu brânză feliile, aşezi crema de smochine şi măsline şi presari, dacă vrei, nuci mărunţite.
Sursa http://www.pinchmeimeating.com