Bulcuţele sunt chifle specifice Poloniei sau Germaniei, servite la micul dejun! Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră, Naomi Munteanu, din Filiaşi judeţul Dolj. Vă mulţumim!

Ingrediente:

500 g făină
100 g unt
3 ouă
1 linguriţă sare
20 g drojdie proaspătă
130 ml lapte
50 g zahăr pudră
100 g caşcaval

Mod de preparare:

Amesteci făina, zahărul pudră şi sarea. Topeşti 50 g unt şi adaugi laptele, laşi la răcit până când amestecul este călduţ, după care adaugi drojdia. Torni în mijlocul făinii amesteculde lapte cu drojdia, frămânţi până obţii o pastă groasă. Laşi să se odihnească 30 de minute. Încorporezi treptat cele 3 ouă uşor bătute. Mai poţi adăuga făină. Atenţie! Aluatul trebuie să fie mai moale. Acoperi şi laşi la căldurăo oră. Răstorni aluatul pe o suprafaţă uscată, după care îl împătureşti într-un sul, pe care-l împarţi în 16 bucăţi egale. Tai caşcavalul bucăţi şi dai pe răzătoare. La fiecare bilă pui în mijloc caşcaval şi o modelezi din nou. Ungi o tavă cu unt, aşezi bilele şi le ungi cu unt. Laşi la dospit 30 de minute, după care le bagi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Loading...