Ingrediente: 500 g carne tocată, 1 ceapă, 1 morcov, 2 linguri bulion, 150 g mălai, 200 ml apă, 200 ml lapte, 100 g smântână, 3 linguri pesmet, 3 ouă, busuioc, sare, piper, ulei

Numar portii: 4
Timp de preparare: 1h
Dificultate:  medie

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt, dai morcovul pe răzătoare şi le căleşti în puţin ulei. Adaugi carnea tocată şi le laşi să se înăbuşe până scade zeama lăsată de carne. Adaugi apoi bulionul, condimentezi cu sare, busuioc şi piper şi laşi să se răcească. Pui un ou şi amesteci bine.

Prepari o mămăligă mai moale din mălai, apă, lapte şi un praf de sare. O laşi să se răcească puţin, apoi o amesteci cu smântâna, două gălbenuşuri şi două albuşuri bătute spumă.

Întinzi într-un vas uns cu ulei compoziţia de carne, apoi mămăliga, presari pesmetul deasupra şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute.

Loading...