Dacă-ţi doreşti un fel principal mai uşor, atunci budinca cu iaurt şi busuioc este varianta ideală.

De ce ai nevoie pentru budinca cu iaurt şi busuioc

› 350 g orez › 300 ml iaurt gros şi gras
› 2 linguri ulei › 100 ml lapte dulce
› 1 ardei chilli verde › 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt
› 2 linguri fulgi nucă de cocos › 1 lingură unt
› frunze de busuioc verde › frunze de coriandru
(sau pătrunjel) › sare › piper proaspăt râşnit

Cum se prepară budinca cu iaurt şi busuioc

Se încing cele 2 linguri de ulei, se adaugă ghimbirul tocat mărunt, ardeiul chilli, coriandrul mărunţit, se  sotează circa 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc.
Se adaugă orezul, sarea, piperul proaspăt râşnit, laptele dulce şi fulgii de cocos. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă, unsă cu puţin unt şi se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 de
minute, până cînd orezul se umflă. Se serveşte cald, cu iaurt deasupra şi garnisit cu frunze proaspete de busuioc.

Loading...