Este un desert delicios, plin de fructe şi cu o cremă de lapte pufoasă. Mai mult, are şi un sos de fructe care face prăjitura să arate minunat. Cu siguranţă îţi vei impresiona musafirii cu acest desert pe care trebuie să îl încerci la mesele festive.

Ingrediente: 150 g griş, 100 g stafide, 8 cireşe confiate, 750 ml lapte, 150 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 3 ouă, 30 g unt, 200 ml sos făcut din fructe congelate, un praf de sare

Număr porţii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mică

Mod de preparare:

Stafidele le laşi la înmuiat în apă caldă. Pui la fiert laptele cu zahărul vanilat şi sarea şi adaugi grişul în ploaie. Laşi să fiarbă 10 minute, amestecând continuu.

Baţi ouăle ca pentru omletă, tai cireşele confiate în două, scurgi stafidele. Iei grişul de pe foc, încorporezi zahărul, ouăle bătute, stafidele şi cireşele, amestecând bine.

Torni totul într‑o formă, o pui în bain-marie şi o laşi la copt 45 de minute. Când e gata, o laşi să se răcească, apoi tai cu un pahar forme rotunde şi le răstorni pe farfurie.

Decongelezi fructele şi le mixezi. Acesta e sosul de fructe pe care îl vei turna peste fiecare budincă.

Loading...