Toată lumea va adora acest desert şi te va ruga să-l prepari cât mai des. Iată cum se face budinca de banane cu pişcoturi!

Pentru budincă

50 g amidon

1 praf de sare

500 ml lapte

400 ml lapte condensat, pentru prăjituri

2 gălbenuşuri

2 linguriţe esenţă de vanilie

3 banane

pişcoturi

Pentru meringue

50 ml apă

200 g zahăr

4 albuşuri

1 praf de sare

½ linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară budinca de banane cu pişcoturi

Combini amidonul cu sarea. Torni laptele simplu şi cel condensat, apoi adaugi gălbenuşurile. Pui pe foc şi ţii aproximativ 10 minute, amestecând constant, până când compoziţia se îngroaşă. Dai deoparte, torni esenţa de vanilie şi omogenizezi.

Pentru meringue, combini apa cu zahărul, pui pe foc şi amesteci până când zahărul se dizolvă, apoi laşi să fiarbă 5 minute. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Torni treptat siropul de zahăr, esenţa de vanilie şi baţi până obţii o consistenţă pufoasă.

Pentru a asambla, pui un strat de felii de banane în pahare mai mari, apoi crema de vanilie, bucăţi de pişcoturi, din nou felii de banane, cremă, pişcoturi, cremă şi meringue. Coci bezeaua cu o torţă şi serveşti desertul.

Sursa https://www.savingdessert.com

Loading...
Evaluează articolul