Cremoasa budincă de cacao poate fi consumată ca desert, atunci când este caldă, sau cremă pentru prăjituri, după ce s-a răcit.

De ce ai nevoie pentru budincă de cacao

350 g smântână

350 ml lapte

4 linguri unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 ouă

100 g zahăr

3 linguri amidon

2 linguri cacao

120 g ciocolată neagră

Cum se prepară budincă de cacao

Combini smântâna, laptele şi esenţa de vanilie şi le aşezi într-o cratiţă pe foc, amestecând până când se omogenizează. Mixezi ouăle cu zahărul, amidonul, cacaua şi un praf de sare. Când crema începe să fiarbă pe margini, dai deoparte de pe foc şi adaugi un sfert din compoziţia de ouă, adăugând restul puţin câte puţin. Pui din nou pe foc, amestecând până ce se îngroaşă. Dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi, amestecând până se topeşte. Pui budinca în cupe şi o decorezi după imaginaţie.

Sursa foto http://thecakechica.com

Loading...
Evaluează articolul