Surorii mai mari a broccoliului îi stă foarte bine în acest fel de mâncare. Aşa că te poftim la o porţie zdravănă de budincă de conopidă cu brânză. O poţi însoţi de un pahar de vin alb rece.

Budincă de conopidă cu brânză - Ingrediente (1 tavă)

1 conopidă
1 ceapă
250 ml lapte
3 linguri făină
3 căţei usturoi
60 g caşcaval
60 g brânză rasă
1 lingură unt
1 linguriţă ulei
piper
sare

Budincă de conopidă cu brânză - Mod de preparare

Rupi conopida bucheţele, le fierbi în apă cu sare, aproximativ 5 minute, le scoţi şi le scurgi. Amesteci laptele cu făina. Topeşti untul cu linguriţa de ulei şi căleşti ceapa tăiată mărunt cu usturoiul feliat. Laşi 2-3 minute şi torni laptele, în fir subţire, piper şi sare după gust, amesteci şi dai deoparte. Pui în sos brânza şi jumătate de caşcaval.

Ungi o tavă, aşezi în ea bucheţelele de conopidă, torni sosul, presari restul de caşcaval şi dai la cuptorul bine încins 45 de minute.

Budincă de mazăre cu ardei

Budincă de peşte cu spanac

Budincă de legume

Loading...
Evaluează articolul