Budincă de dovlecei cu brânză

budinca de dovlecei cu branza jpeg

Cu un conţinut mare de apă şi puţin de calorii, dovlecelul hrăneşte fără să îngraşe. Pentru cele mai multe doamne aceasta este o veste foarte bună. Poţi face salate cu el crud sau preparat termic, dar te poţi răsfăţa oricând, chiar şi azi, cu o delicioasă budincă de dovlecei cu brânză.

Budincă de dovlecei cu brânză - Ingrediente

5-6 dovlecei mici 3 cartofi fierţi 300 g telemea de oaie bine uscată 200 g caşcaval de oaie bine uscat 100 g brânză feta 5 ouă 1 legătură pătrunjel verde piper proaspăt măcinat

Budincă de dovlecei cu brânză - Mod de preparare

Dai brânza şi caşcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari, cureţi dovleceii, îi razi, îi scurgi de zeamă şi îi amesteci într-un vas cu caşcavalul, brânza şi cartofii fierţi zdrobiţi mărunt. Adaugi brânza feta tăiată cubuleţe, gălbenuşurile, pătrunjelul verde tocat, condimentezi cu piper şi amesteci totul foarte bine. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor, prin răsturnare, în compoziţia de dovlecel. Aşezi amestecul într-o formă termorezistentă unsă şi tapetată cu făină şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute, la foc mic până se rumeneşte budinca de dovlecei cu brânză.