Oare cum ar arăta această irezistibilă budincă de fructe uscate de pe masa de duminică a familei tale?

De ce ai nevoie pentru budincă de fructe uscate

300 g stafide galbene

100 g stafide negre

100 g smochine

100 g curmale

100 g caise uscate

100 g prune uscate

100 g migdale prăjite

100 g făină

300 g pesmet

100 ml coniac

100 g unt

100 g zahăr brun

5 ouă

coajă rasă de lămâie şi de portocală

1 linguriţă scorţişoară măcinată

1 vârf de cuţit nucşoară rasă

1 vârf de cuţit ienibahar măcinat

1 linguriţă ghimbir

Cum se prepară budincă de fructe uscate

Cureţi migdalele de coajă, le zdrobeşti şi le amesteci cu smo­chinele, curmalele, caisele, pru­nele, tăiate mărunt, şi stafidele. Torni peste ele coniac, le acoperi şi le laşi la macerat 24 de ore.

Freci untul cu zahărul spu­mă, adaugi coajă rasă de lămâ­ie şi de portocală, apoi ouăle, pe rând, fructele macerate scurse, scorţişoara, nucşoara, ienibaharul şi ghimbirul. Adaugi pesmetul, făi­na şi amesteci bine.

Torni compoziţia într-un bol termorezistent uns cu unt, pre­sând bine, acoperi cu un capac, uns şi el cu unt, aşezi deasupra o greutate şi fierbi bolul la bain-ma­rie aproximativ cinci ore, având gri­jă ca apa să-l acopere până la ju­mătate din înălţimea lui tot timpul. Laşi budinca la răcit în aceeaşi po­ziţie până se întăreşte compoziţia.

O răstorni cu grijă pe un platou adânc, îndepărtezi bolul şi decorezi cu fructe proaspe­te, după inspiraţie. O laşi la rece până în momentul servirii.

Loading...