Ştiai că lămâia conţine acid citric, calciu, pectine, vitamina C, magneziu, care luptă împotriva infecţiilor şi întăresc imunitatea? De asemenea, acidul citric ajută la dizolvarea calculilor biliari şi a pietrelor la rinichi. Nu doar pulpa şi zeama de lămâie sunt benefice pentru organism, ci şi coaja, care conţine fitonutrienţi puternici, eficienţi în tulburările creierului.
 

  • Pregătire:30 min
  • Porții:1 tavă
  • Gătire:30 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:desert, budinca
Ingrediente
● 40 g unt + 1 lingură pentru uns
● 10 g zahăr vanilat
● 1 lingură coajă de lămâie bio
● 2 linguri zeamă de lămâie + 1 linguriţă
● 150 ml lapte ● 140 g zahăr ● 2 ouă
● 50 g făină
 
Pentru decor
● 1 lămâie ● 100 g zahăr pudră
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Ungi cu unt o formă de copt şi o laşi deoparte.
 
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi 100 g de zahăr cu restul de unt moale. Adaugi câte un gălbenuş şi continui să mixezi. Pui  zahărul vanilat, coaja de lămâie bio, făina şi 2 linguri de zeamă de lămâie. La final, torni laptele în fir subţire.
 
Baţi albuşurile spumă cu o linguriţă de zeamă de lămâie. În timp ce mixezi, adaugi restul de zahăr. Încorporezi spuma în compoziţia de gălbenuşuri şi răstorni aluatul în tava pregătită.
 
Coci desertul 30 de minute, apoi îl laşi să se răcească şi-l decorezi cu zahăr pudră şi cu felii de lămâie.
 
FOTO: PROFIMEDIA
Loading...