Răsfaţă-te cu o budincă delicioasă, cu macaroane şi multă brânză. Reţeta este simplă şi nu ai nevoie de aproximativ 1 oră.

Ingrediente

300 g macaroane
4-5 linguri de brânză
2 ouă
240 ml lapte sau smântână
50 g unt
1 lingură pesmet

Pentru decor, opţional

câteva roşii cherry
frunze de rucola

Mod de preparare

Fierbi macaroanele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separat, amesteci câteva linguri de brânză de vaci cu brânză de oaie, adaugi o lingură de unt, 2 ouă şi 240 ml de lapte sau smântână grasă. Scurgi bine macaroanele de apă, după ce s-au fiert, şi le amesteci cu compoziţia de brânză şi lapte/smântână. Torni într-o formă tapetată (cu puţin unt şi pesmet), apoi dai la cuptorul încins, aproximativ 1 oră, până se rumenesc. La final, răstorni budinca pe o farfurie, o tai şi serveşti câtă vreme macaroanele sunt fierbinţi. Decorezi, dacă vrei, cu roşii cherry tăiate jumătăţi şi câteva frunze de rucola.

Loading...