Această reţetă am primit-o de la Nuţă Viorica, din Olt.  Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

500 g brânză de vaci
2 linguri griş
100 ml lapte
4 linguri zahăr
2 ouă
2 linguri făină
esenţă vanilie
unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Amesteci laptele rece cu grişul şi îl laşi 10 minute. Între timp, pui restul ingredientelor într-un vas şi mixezi până când compoziţia devine fină şi moale. Ungi cu unt şi presari griş în tava pentru budincă. Pui în compoziţia de brânză laptele cu griş şi mai mixezi o dată. Torni amestecul în tavă şi nivelezi. Coci, la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute. După ce s-a rumenit frumos scoţi tava din cuptor şi laşi la răcit. Aşezi budinca pe platou şi este gata de servit.

Poftă bună!

Loading...