Pentru acest weekend, o prăjitură plină cu ciocolară este exact ceea ce avem nevoie. Nu-i aşa?

Ingrediente

100 g zahăr
150 g unt
150 g ciocolată amăruie
3 gălbenuşuri
3 ouă
2 linguri făină
50 g miez de nucă

Pentru glazură
100 g ciocolată
3 linguri ulei

Cum se prepară

Se ung patru forme mici de budincă. Se freacă uşor zahărul cu untul, se adaugă ciocolata amăruie mărunţită şi se încălzeşte totul la bain-marie, amestecând continuu până se omogenizează compoziţia. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească puţin şi se încorporează pe rând gălbenuşurile, ouăle întregi, miezul de nucă zdrobit, amestecându-se continuu. La final, se încorporează făina, amestecând uşor de jos în sus.

Se toarnă compoziţia în formele de budincă şi se introduc la frigider 25 de minute. Se aşază formele într-o tavă şi se coc în cuptorul preîncălzit 10-15 minute. Se lasă să se răcorească, se răstoarnă pe farfurii individuale şi se lasă să se răcească. Se decorează cu ciocolată topită pe baie de aburi cu trei linguri de ulei.

Loading...