Burger de vită

burger de vita jpeg

Ştiai că germanii preferă „pumpernickel“, o pâine neagră, făcută cu secară şi cu miezul foarte dens? Suedezii consumă pâine cu seminţe de orz, secară sau malţ, iar asiaticii mănâncă pâine din mei, pe care o folosesc în sendvişuri. În schimb, la indieni apreciată este pâinea naan, plată, făcută din făină de grâu. Indiferent de pâinea aleasă şi de ce fel de chifle preferi, merită să încerci această reţetă de burgeri făcuţi cu carne de vită.

Burger de vită - Ingrediente

Pentru chiftele

500 g carne de vită, tocată 1 ou 2 linguri pesmet 1 ceapă mică sare piper 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri pastă de ardei ½ linguriţă coriandru, opţional ¼ linguriţă boia de ardei

Pentru garnitură

1 ceapă roşie

4 chifle

4 frunze salată

½ castravete

Cum se prepară burgerii de vită

Tai ceapa mărunt, zdrobeşti usturoiul şi amesteci toate ingredientele pentru chiftele, apoi le ţii la rece 30 de minute. Formezi patru chiftele, pe care le aplatizezi şi le frigi pe grătarul încins.

Feliezi castravetele şi ceapa roşie şi tai jumătăţi chiflele. Pui pe o jumătate de chiflă o frunză de salată, ceapă roşie, castravete şi burgerul, apoi aşezi chifla rămasă.

Foto: Profimedia