Burger umplut cu brânză

Pljeskavica + steps jpeg

Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce poţi găti cu carnea tocată pe care o ai la congelator, îţi venim în ajutor! Iată o reţetă interesantă de burger!

Pentru 1 porţie

Timp de preparare: 1h

Dificultate: medie

Ai nevoie de

300 g carne tocată

1 ceapă

2 căţei usturoi

1 ou

1 lingură pesmet

1 felie brânză telemea

câteva fire pătrunjel

sare

piper

ardei copţi

ciuperci la grătar

Pasul 1

image

Tai ceapa mărunt, iar usturoiul îl zdrobeşti. Amesteci carnea tocată cu ceapa, usturoiul, pesmetul, oul şi cu firele de pătrunjel tocate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Pasul 2

image

Întinzi compoziţia formată pe o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei. Atenţie! Ai grijă ca să aşezi carnea pe partea mată a foliei, nicidecum pe cea lucioasă!

Pasul 3

image

În mijlocul cărnii pui telemeaua, împătureşti folia şi îi asiguri marginile.

Pasul 4

image

Încingi grătarul, aşezi carnea şi o coci, la foc mic, câte 15 minute, pe fiecare parte.

Serveşti burgerul alături de ardei copţi.