Ingrediente:

Pentru aluat: 2 ouă, 100 g zahăr, 100 ml ulei, puţină sare, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 plic praf de copt, coajă de lămâie făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare

Pentru umplutură-cremă: 1/2 din cantitatea de firimituri rezultată din caise, 1 pachet margarină, 2 linguri nucă de cocos, 3 linguri cacao, 3 linguri alune mărunţite, 3 linguri nuci mărunţite, 1 sticluţă esenţă de rom, zahăr

Pentru decor: colorant roşu, galben, verde, esenţă vanilie, zahăr

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci oul cu zahărul, pui sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă şi treptat ule iul. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci bine. Trebuie să iasă un aluat potrivit de tare, din care modelezi bile, asemenea unor jumătăţi de caisă.

Le dai la cuptor, la foc potrivit. După ce s-au copt şi s-au răcit, cu o linguriţă scobeşti o gaură în mijlocul fiecărei jumătăţi. Firimiturile care rezultă din scobire le păstrezi, căci îţi vor folosi la umplutură. Pentru cremă amesteci toate ingredientele şi cu pasta rezultată, cu ajutorul unei linguriţe, umpli fiecare jumătate şi le lipeşti câte două.

Pentru decor, în trei farfurii pui conţinutul celor trei sticluţe cu colorant, repartizezi esenţa de vanilie în acestea şi în altă farfurie pui zahăr tos. Treci fiecare caisă întâi prin colorant şi apoi prin zahăr.

Cristina, Galaţi

Loading...
Evaluează articolul