Cannelloni cu spanac şi brânză

Cannelloni jpeg

Pastele umplute cu brânză şi spanac proaspăt sunt un deliciu. Verdeaţa dă o aromă deosebită preparatului şi, în plus, nu este greu de preparat.

De ce ai nevoie pentru cannelloni cu brânză şi spanac

18 bucăţi de paste cannelloni

500 g spanac

3 gălbenuşuri

400 g brânză ricotta

200 g mozzarella

50 g parmezan

1 lingură de ulei

1 lingură unt

2 căţei de usturoi, pisaţi

200 g roşii pasate

1 praf de nucşoară

1 mână de oregano proaspăt

rozmarin proaspăt, opţional

Cum se prepară cannelloni cu brânză şi spanac

Speli spanacul, îl opăreşti 2 minute în apă clocotită, apoi îl scurgi bine şi îl toci mărunt. Într-un vas, omogenizezi toate tipurile de brânză pasată, gălbenuşurile bătute şi spanacul.Pui amestecul într-o pungă tăiată la unul din colţuri şi umpli pastele cu această compoziţie. Într-o tigaie, căleşti în ulei încins usturoiul, adaugi roşiile pasate, oregano, nucşoara şi laşi sosul să fiarbă, la foc mic, 5-10 minute. Ungi o tavă cu puţin unt, torni sosul de roşii şi aşezi deasupra pastele umplute. Dai la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 20 de minute. Serveşti cu parmezan ras şi rozmarin, dacă doreşti.