O combinaţie perfectă pentru o zi mohorâtă şi rece de noiembrie!

Ingrediente

300 g cârnaţi afumaţi
200 g fasole uscată fiartă
2 cartofi
2 morcovi
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 felie de ţelină
1 ardei gras roşu
250 pulpă de roşii (conservă)
3 linguri ulei
100 ml supă de legume
100 ml vin alb sec
cimbru
rozmarin
salvie
sare
piper
mărar verde pentru decor

Cum se prepară

Se curăţă legumele, se spală, se taie felii sau cuburi, după preferinţă, şi se aşază într-un vas termorezistent. Se adaugă fasolea fiartă separat şi se amestecă uşor.

Se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu ulei. Deasupra legumelor se aşază cârnaţii înţepaţi în câteva locuri sau crestaţi uşor. Peste toate se toarnă pulpa de roşii amestecată cu supa de legume şi apoi se pun la cuptor pentru circa 50 de minute. La jumătatea timpului, se adaugă vinul şi se lasă în continuare să fiarbă până scade zeama şi se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde, cu mărar deasupra.

sursa foto: Shutterstock

Loading...