Daci probleme cu stomacul, poţi include în meniul tău acest fel de mâncare preparat în stil sud-american.

Ingrediente

500 g carne de vită
50 ml ulei
50 ml zeamă de lămâie
3 cepe roşii
2 linguri pătrunjel uscat
2 căţei de usturoi
½ linguriţă sare
1 ceapă verde pentru decor

Pentru garnitură
4-5 ciuperci
1 lingură ulei
50 ml supă de legume
300 g porumb dulce
200 g fasole neagră fiartă
1 ceapă
1/2 lingură de făină
sare

Preparare

Porţionezi carnea, introduci bucăţile într-o pungă de plastic, pe care o aşezi într-un castron. Într-un alt vas, amesteci uleiul, zeama de lămâie, ceapa tocată, pătrunjelul uscat,
usturoiul zdrobit şi sare. Torni sosul peste carnea din pungă, o agiţi şi o laşi la frigider şase ore. Scoţi carnea, păstrând sosul marinat, şi o frigi 10 minute pe grătar, ungând-o din când în când cu sosul marinat.

Pentru garnitură, toci ceapa mărunt, o înăbuşi, adaugi ciupercile tăiate felii subţiri, făina diluată cu apă şi după câteva clocote adaugi supa de legume şi sare. Laşi totul să
fiarbă 10 minute. Serveşti friptura garnisită cu soteul de ciuperci, porumb dulce şi fasole neagră fiartă. Decorezi cu ceapă verde.

Loading...
Evaluează articolul