Fie că îi serveşti ca pe fel principal sau garnitură la alt preparat, cartofii gratinaţi sunt delicioşi şi se fac foarte uşor. Poţi adaugă feliuţe de bacon sau bucăţele de pui, pentru a îmbunătăţi reţeta. Mai mult, tot ce trebuie să faci este să pui cartofii în tavă şi să îi dai la cuptor.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

1kg de cartofi
500 ml smântână lichidă
200 g caşcaval ras
piper
sare
boia dulce

Se taie cartofii şi se pun la fiert întregi. Se scot şi se lasă la răcit, apoi se curăţă de coajă şi se taie ori în cubuleţe ori în felii.

Într-un vas de iena, se aşează cartofii peste care se pune sare, piper şi boia dulce, apoi se adaugă smântâna amestecată cu caşcavalul ras pe deasupra şi se dă la cuptor până ce capătă o crustă aurie deasupra.

Loading...
Evaluează articolul