Dacă adori cartofii crocanţi dar nu vrei să îi consumi din comerţ deoarece nu sunt sănătoşi, îţi recomandăm această reţetă de cartofi cârlionţaţi la cuptor. Sunt potriviţi pentru o gustare târzie sau garnitură lângă carne sau peşte.
*Sfat: spălaţi bine cartofi şi nu eliminaţi coaja (conţine vitamine bune).
 
Cartofi cârlionţaţi la cuptor
 
Ingrediente (2 porţii)
 
2 cartofi russet (coajă maronie, miez galben)
3 linguri ulei de canola (hibrid de rapiţă)
½ lingură de sare
½ lingură de piper
½ lingură de ardei măcinat sau boia
½ lingură de chimen
½ lingură pulbere de usturoi
½ lingură de chili pudră
ketchup sau maioneză cu usturoi (după gust)
 
Mod de preparare
 
Preîncălziţi cuptorul la 230 °C. Spălaţi bine de tot cartofii de pământ. Dacă au bubiţe, îndepărtaţile cu un cuţit.
Folosind un spiralizator, spiralaţi cartofii.
Întindeţi cartofii uniform într-un singur strat pe o foaie de copt.
Presăraţi uleiul peste cartofi şi condimentaţi cu sare, piper, paprika, chimen, pudră de usturoi şi pudră de chili.
Coaceţi 25-30 de minute până când sunt crocanţi. Serviţi cu ketchup sau maioneză cu usturoi. Poftă bună!
 
Loading...