Cartofi copţi cu bacon

1 captura de ecran din 2019 08 26 la 03 37 12 png png

Îţi prezentăm o reţetă delicioasă de cartofi copţi cu bacon pe care o vei adora! Fie că îi serveşti cu o salată proaspătă ori ca garnitură pentru un fel principal, aceşti cartofi sunt ideali pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:

1 kg cartofi noi

100 g unt

sare

piper negru măcinat

1 crenguţă rozmarin

6 căţei de usturoi

salvie (opţional)

8-9 feliuţe bacon

sos de iaurt frecat cu usturoi

Preparare: 

Freci cartofii noi cu sare grunjoasă, îi speli bine, îi pui într-o oală cu apă şi îi fierbi până se înmoaie. Când sunt gata, îi scoţi, îi tai jumătăţi şi îi pui într-o tavă tapetată. Adaugi cubuleţe de unt din loc în loc, îi condimentezi cu sare, piper şi rozmarin tocat şi aşezi usturoiul tăiat printre

cartofi. Dacă vrei, pui şi câteva frunze de salvie. Dai tava la cuptor şi ţii cartofii până se rumenesc. Spre final, adaugi feliuţele de bacon şi mai laşi la cuptor câteva minute. Îi serveşti, dacă doreşti, alături de un sos de iaurt frecat cu usturoi.